TALLERS EDUCATIUS, ideal per insituts i centres educatius

Tant per la salut com pel benestar, l’educació sexo-afectiva és necessària des de l’inici de la vida, adaptada a les diferents necessitats que es desprenen de cada etapa. Escolliu el taller que millor s’adapti a cada grup, combineu-ne un parell o bé demaneu-me’n un de personalitzat.


Qui sóc?

Em dic Montse Iserte, soc psicòloga, terapeuta sexual i de parelles. També sóc mare. Fa més de 15 anys que visito en consulta privada. Porto molts anys divulgant per televisió, premsa escrita i especialment per ràdio. I entre moltes altres coses, també faig tallers sobre sexualitat per a totes les edats!


Exemples d’alguns tallers

  • Responent dubtes sobre amor i sexualitat: Es respondran tots els dubtes que l’alumnat tingui, quan un s’anima a fer una pregunta (anònima), segurament interessa a la resta de la classe. Aprofitem la seva curiositat! (Adaptat a qualsevol edat, segons les seves inquietuds).
  • Primera menstruació: Aprèn a descobrir què li succeirà al teu cos, com evolucionarà, com saber quan t’ha de venir la regla, què has de tenir a punt, quines opcions existeixen per quan menstrues… (Ideal per 9-12 anys, també pares i mares).
  • Pubertat: què li passa al meu cos?: Recorrerem els canvis que el nostre cos realitzarà durant aquests anys que venen per davant. I veurem els interessos que se’ns poden despertar. (Ideal per cicle superior de Primària)
  • Identitats i orientacions sexual: Quina és la diferencia entre sexe biològic, identitat, orientació i rol de gènere? Quines opcions coneixem avui en dia? Primeres relacions sexuals. Una mirada de respecte vers a la diversitat. (Ideal per a estudiants d’ESO).
  • Mètodes anticonceptius: Coneixem quines opcions hi ha, quines son les més adequades segons cada necessitat, quina és la seva efectivitat i com utilitzar-los. (Ideal a partir de la ESO).
  • Taller sexisme i micro-masclisme: Taller destinat a comprendre què és realment el feminisme, què cerca, com vivim envoltats de sexisme i com el masclisme fa mal tan als nois com a les noies. (Ideal a partir del segon cicle de la ESO, també per a pares i mares).
  • Treballem el sòl pelvià: Un gran oblidat del nostre cos, que es mereix una especial atenció per tots els beneficis que ens pot arribar a aportar i evitar així tots els trastorns que pot ocasionar en un futur un sòl pelvià descuidat. (Ideal a partir de 2n cicle de la ESO i també per a pares i especialment mares).
  • Taller ansietat davant els exàmens: Especialment a 2n de Batxillerat, els estudiants es troben en un dels moments més complicats i estressants de les seves vides: han de prendre decisions importants, preparar-se per a la selectivitat, fer un munt d’exàmens les notes dels quals influenciaran en si poden entrar en els estudis que desitgen, etc. Això els hi genera un pic d’ansietat que s’anirà repetint en altres moments de la seva vida. En aquest taller aprendrem a relativitzar i a gestionar millor l’estrès i l’ansietat. (Ideal per Batxillerat).
  • Millorem l’autoestima aprenent a comunicar-nos millor: La comunicació és la base de qualsevol relació, començant per aquella que establim amb nosaltres mateix@s. Influencia en totes les àrees de les que formem part, i ens acompanyarà al llarg de la nostra vida. Per aquest motiu és clau aprendre a comunicar-nos adequadament, sense evitar converses incòmodes ni fer-ho des de l’agressivitat. Un coneixement que ens servirà per a la resta de la nostra vida. (Ideal per Batxillerat i també per a pares i mares).
  • Sexualitat i plaer: coneguem l’anatomia del nostre cos: Com son els genitals? Com van canviant al llarg del temps? Com es modifiquen quan ens excitem? Com s’obté plaer? Què és una relació saludable? Quines son les diferencies entre la pornografia i el sexe realment satisfactori? Desmitifiquem les falses creences. (Ideal a partir de Batxillerat i també per a pares i mares).

Contacta amb mi!