Psicologia i Teràpia Sexual i de Parella

Especialitat en Teràpia Estratègica Breu

Concepte

La sexualitat és el conjunt de fenòmens emocionals, conductuals i de pràctiques relacionades amb la recerca de plaer sexual. Ens acompanya al llarg de la nostra vida i va evolucionant amb el nostre desenvolupament personal. Es poden presentar certes dificultats en algun moment d’aquest desenvolupament, les quals, provoquin problemes sexuals complexes que afecten profundament a la persona i/o la relació de parella generant inseguretat, ansietat i insatisfacció a qui ho pateix.

Com treballo?

Teràpia Estratègica Breu

Resoldre aquells aspectes relacionats amb la vivència de la sexualitat, de la relació de parella o de qualsevol àmbit de la psicologia des d’un punt de vista de resultats a curt termini.

Tipus de Teràpia

Teràpia Psicolgòcia, de Parella i Sexual.

Teràpia Online

Totes les sessions son online. 

Reserva ara!

Montse Iserte - Doctoralia.es

FAQS

En aquest apartat intentaré resoldre tots els dubtes que puguin sorgir. 

Si tens alguna consulta més específica, contacta directament amb mi. 

Teràpia de Parella

En la construcció d’una relació de parella s’han d’anar creant i superant diferents etapes perquè la relació maduri, sigui saludable i es visqui en harmonia. Molts cops en alguna d’aquestes etapes o en la transició entre elles succeïxen crisis o conflictes amb la parella que no sabem com resoldre, provocant, fins i tot, un replantejament de la relació. Aquí és on la teràpia de parella pot intervenir facilitant el procés i ajudant a la parella a resoldre-ho.

La majoria de vegades s’acudeix a teràpia de parella com a última opció per salvar la relació i evitar la separació, però també és recomable acudir molt abans, quan comencen les discrepàncies, per tal d’evitar que el conflicte empitjori, creant un problema sense solució i/o mitigar el malestar emocional i relacional provocats per la situació.

 

Una teràpia de parella consisteix en entendre quin és el conflicte i les variables que fan que es mantinguin, per tal de trobar els recursos i les estratègies més adients i produir els canvis necessaris que millorin la relació.

Depenent de la temàtica i les necessitats de la parella, les sessions es poden fer cada setmana, cada 15 dies, un cop al mes o allargar-les més en el temps. Habitualment entre sessions es proposen tasques per treballar a casa, orientades a treballar aquells aspectes que produiran canvis en les dinàmiques de la relació, és important realitzar-les i que els dos es comprometin.

La durada d’una teràpia de parella dependrà del cas, la cooperació dels membres de la parella i el temps que faci que el conflicte existeix. Quan abans es busqui ajuda, segurament, menys sessions seran necessàries, tot i així, la base d’una teràpia de parella és que sigui de curta durada i que amb poques sessions s’aconsegueixin resultats.

Una sessió té una duració d’un hora i sempre es treballa amb els dos membres de la parella, ja que, si hi ha algun problema en la relació són els dos els que han de col.laborar per produir els canvis necessaris, un de sol no pot fer res. En contades ocasions és pot citar a un dels membres individualment si s’ha de treballar algun aspecte en concret que afecti només a un membre de la parella.

 

En una teràpia de parella es pot treballar qualsevol temàtica que tingui a veure amb la relació, alguns dels motius de consulta més freqüents són:

Problemes en la comunicació, infidelitats, distanciament afectiu i emocional, desamor, malaltia crònica, plantejament de la fi de la relació, desacords en l’educació dels fills o en la relació amb les famílies d’origen, la rutina i la monotoniaproblemes sexuals, no repetir models apresos de les famílies d’origen, expectatives en la relació no complertesgelosia, adaptació als canvis del diferents moments del cicle vital, projectes de vida poc coincidents

 

En definitiva, la teràpia de parella permet viure les crisis com oportunitats per aprofundir en el coneixement de la relació de parella i la manera de funcionar de cada membre, fet que promou el creixement i la maduració de la relació, incrementant l’afinitat, l’empatia, les habilitats de comunicació… que es reflectirà directament en el benestar amb la parella.

Teràpia Sexual

La sexualitat és el conjunt de fenòmens emocionals, conductuals i de pràctiques relacionades amb la recerca de plaer sexual. Ens acompanya al llarg de la nostra vida i va evolucionant amb el nostre desenvolupament personal. Es poden presentar certes dificultats en algun moment d’aquest desenvolupament, les quals, provoquin problemes sexuals complexes que afecten profundament a la persona i/o la relació de parella generant inseguretat, ansietat i insatisfacció a qui ho pateix.

 

L’objectiu de la teràpia sexual és resoldre aquells aspectes relacionats amb la vivència de la sexualitat, com les disfuncions sexuals, les parafílies, la identitat, el gènere i l’orientació sexual.

Els problemes sexuals són dificultats tan orgàniques com psicològiques que limiten a la persona i eviten gaudir plenament de la sexualitat. Aquests poden començar molt d’hora, inclús abans de la primera relació sexual, o poden aparèixer més tard, encara que la persona hagi mantingut una vida sexual satisfactoria fins al moment. També pot aparèixer de cop i instaurar-se o desenvolupar-se de manera gradual. De la mateixa manera, hi ha casos en que la dificultat afecta de manera total a la capacitat de gaudir del sexe i d’altres que només afecta a alguna de les fases de l’acte sexual.

Els més comuns serien l’ejaculació precoç, dificultats per mantenir l’erecció, falta de desig sexual o excés de desig, addicció al sexeaversió al sexe, problemes d’identitat sexualvaginismeanorgàsmiadisparèunia (dolor en les relacions sexuals).

 

La causa de les disfuncions sexuals pot ser orgànica, psicològica o mixta. En el cas d’una causa orgànica caldrà treballar amb experts de diferents àrees com metges, fisioterapeutes i psicòlegs.

Afortunadament, la gran majoria dels problemes sexuals tenen causes psicològiques i es poden solucionar amb el tractament correcte.

Encara així, no existeix una única causa que generi la disfunció sexual sinó que la majoria són per diverses variables que influeixen a la vegada, com la situació personal, l’educació rebuda, la religió, l’entorn social, la relació amb la parella…

Per aquest motiu, en una teràpia sexual també es treballen altres temes que no permetin gaudir de la sexualitat com l’educació sexual rebuda, les creences respecte la sexualitat, la falta d’autoestima, traumes sexual o afectius, problemes emocionals, dificultats de relació amb els demès, problemes de parella, habilitats socials en situacions afectivo-sexual.

La durada d’una teràpia sexual, dependrà del cas, però normalment en poques sessions es pot resoldre. La duració de la sessió és d’un hora i pot ser individual o en parella, depenent de la problemàtica i la situació personal. A més, entre sessions caldrà realitzar activitats que permetin reaprendre els aspectes on es presentin dificultats.

 

En definitiva, la teràpia sexual t’ajudarà a viure una sexualitat més satisfactòria, acceptar plenament el teu cos i aprendre a gaudir d’ell, entendre les diferents fases de l’activitat sexual, alliberar-te dels prejudicis i pors sobre la sexualitat i superar aquelles dificultats que no et permetin gaudir plenament.

Teràpia Psicològica

Teràpia psicològica: ansietat, bloqueig, depressió, creixement personal, … 

La meva experiència

Més de 15 anys tractant tot tipus de pacients i de patologies m’avalen. Des de l’àmbit de la psicologia (estrés, ansietat, despressió, ….), passant pels problemes més generals amb la parella (falta de desig, relacions tòxiques, …) i acabant amb la sexualitat (ejaculació precoç, anorgasmia, vaginisme o molts d’altres), sempre encarant la teràpia amb la forma més eficient i ràpida per solucionar el problema.

 

Posa’t en man d’un professional i soluciona el problema, la vida està per gaudir-la en plenitud.

 

Preus

1 Sessió de 20 minuts

Ideal per resoldre aquells dubtes puntuals.

20€

1 Sessió de 60 minuts

La sessió estàndard, on podrem començar a tractar el problema i solucionar-lo amb unes poques sessions.

60€

No dubtis a contactar amb mi!