Tiempo de lectura: 2 minutos

Desijtar sexe, no et culpis!

La culpa ens bloqueja a nivell mental i emocional. I en la nostra cultura, el sexe ha anat acompanyat sovint d’aquest desagradable sentiment. Durant massa temps s’ha educat a la nostra societat per creure que la sexualitat només s’havia de produir amb finalitats reproductives. En conseqüència, qualsevol persona que no estigués en edat reproductiva (adolescents, gent gran, etc.) O que practiqués el sexe per pur plaer sovint era envaïda per aquesta sensació de culpa de Desitjar sexe.

Però la realitat és que la sexualitat forma part de la condició humana. Les persones som éssers sexuats, tant homes com dones, des de fins i tot abans de néixer (com ho demostren alguns estudis) fins al mateix dia de la nostra mort. Li hem atorgat massa importància a la racionalitat i hem oblidat que també som éssers amb desitjos i instints.

Sexe condemnat

En els nostres dies hem passat en molt poc temps del sexe condemnat a ser un tema tabú, de la sobre-exposició a qualsevol revista i programa televisiu o radiofònic, provocant que deixem de sentir la culpa per practicar sexe, per passar a tenir-la per no practicar prou, o no tenir multiorgásmos, o qualsevol de les asseveracions que ens imposen com a desitjables, el que acaba produint una gran varietat de dificultats que es manifesten des de l’anorgàsmia fins a la disfunció erèctil, desitjar sexe.
Deixem de jutjar d’una vegada per totes! El sexe no és una cosa del que avergonyir-nos, és completament sa. Hem de començar a acceptar la nostra sexualitat i gaudir-ne permetent actuar segons els nostres desitjos i sense sentir-nos reprimits per la culpa ni pressionats per les exigències de la societat. Sentir-te lliure d’expressar la teva sexualitat ja que només et pertany a tu i en tot cas també a qui vols que en formi part.

Sexualitat

No tens clar si la teva sexualitat és adequada? Simplement dedica un parell de minuts per pensar si en les teves pràctiques hi ha alguna cosa que realment pugui perjudicar una altra persona. Uses la violència, l’assetjament o abuses d’algú que no té la maduresa per donar-te un consentiment veraç? Si la resposta és negativa, el culpar per practicar un sexe sà només t’esta perjudicant.
La societat (començant per nosaltres mateixos) ha d’acceptar la realitat de la sexualitat, i aquesta realitat pot ser molt diferent d’una a una altra persona, i el millor que podem fer és sincerar-nos amb nosaltres mateixos per després poder transmetre aquests coneixements a la humanitat.
Potser ara sigui el moment per permetre’t fer això que tant de temps portes desitjant i reprimint, sense auto-condemnar-te a causa del que diran o pensaran.

Desijtar sexe, no et culpis!