Tiempo de lectura: 2 minutos

¿Quines són les causes que fan que siguis atractiu per a les persones? – El Poder de les Feromones.

Són molt els factors que interactuen en els primers apropaments i que donen com a resultat, agradar o no, a l’altre. L’atracció té una part instintiva i una part apresa, però és molt difícil distingir els dos components, ja que, tots dos, actuen a la vegada. Descobreix-ho en el poder de les feromones.

Durant la interacció entre dues persones, es produeix un llenguatge sensorial, exercit a través de senyals quimiosensorials, anomenades feromones.

Aquestes, són substàncies químiques, secretades a l’exterior per un individu per a comunicar informació. En els humans, es troben de forma natural en la secreció de les glàndules axil·lars i a la superfície de la pell.

Així doncs, quan una persona sent una determinada emoció, segrega a l’exterior feromones, les quals son detectades per les persones que ens envolten d’una manera inconscient per l’olfacte, concretament les reconeix l’òrgan vomeronasal (situat a l’interior del nas), provocant en l’individu diferents emocions i comportaments.

La seva eficàcia està comprovada en els animals, en canvi es creu que els humans, tenim atrofiat l’òrgan vomeronasal, no obstant hi ha estudis que demostren com s’activen àrees del cervell, quan estem en contacte amb feromones. Una de les confirmacions de la seva existència és la sincronització dels cicles menstruals de les dones que viuen juntes, aquest fet indica que les dones alliberen feromones i al mateix temps són capaces de detectar-les.

L’atracció sexual

Altres afirmacions sobre la seva existència, recau en l’estudi de Monti-Block, en el qual, després de l’aplicació de feromones a persones d’ambdós sexes, s’observa un increment de la freqüència cardíaca, a més de canvis en la temperatura i la respiració.

feromonas-sin-olor-para-mujer

Respecte l’atracció sexual que exerceixen aquestes substàncies químiques en els humans, es coneix que les feromones, regulen àrees del cervell que provoquen la sensació que s’experimenta durant el procés d’atracció, com: “tallar-se la respiració” o “sentir un bàtec molt fort” degut als canvis que provoca en la respiració i la freqüència cardíaca.

Actualment les feromones s’afegeixen als perfums, però l’efecte no està relacionat amb la olor del perfum, ja que, la feromona es totalment inodora, encara que no tots els productes que es troben al mercat contenen realment feromones.

Fragàncias

Una de les millors del mercat, en format spray la feromona sintetitzada, tant per home com dona, amb una concentració quatre vegades més alta que el màxim que produïm els humans. S’aplica a la pell directament, es recomana aplicar al coll sota les orelles perquè és una zona que es troba a prop del nas de l’interlocutor i com no conté perfum permet que l’utilitzis amb la teva fragància habitual.

Els efectes que es perceben és una millor acceptació per part de les persones tant a nivell sexual, com en les primeres impressions en el moment de fer una entrevista de treball, vendre productes, grups socials nous…

Encara que hi hagi controvèrsia respecte els seus efectes i no sigui l’únic factor a tenir en compte per aconseguir atreure i causar bones impressions, és una petita ajuda per sortir exitós en determinades situacions. Són moltes les anècdotes que ens expliquen després d’haver-les utilitzat.

El Poder de les Feromones.